Hvem henvender parterapi sig til?

Hvem henvender parterapi sig til?

I virkeligheden er parterapi henvendt til alle par. Der findes ingen kriterier, man bør opfylde. Der er ingen minimumsgrænse for, hvor længe har skal have dannet par, hvor alvorlige problemer man skal have eller noget helt tredje. 

For det første er det vigtigt at slå fast, at parterapi bestemt ikke kun henvender sig til de par, der allerede er på randen af skilsmisse. Dette tror rigtig mange mennesker, og denne antagelse er ganske fejlagtig. Mange tror også at de par, der går i terapi, ofte har store, alvorlige problemer. Atter en fejlagtig måde at anskue parterapi på. 
Jeg har desuden også flere gange hørt, at mange tror, at folk i parterapi netop lige har gennemgået en langvarig affære. Altså, den ene part har haft en affære, den anden har opdaget det. Denne konstellation er heller ikke hverken en nødvendighed eller rigtig.

Parterapi henvender sig til alle, der ønsker at tage deres parforhold seriøst. For mange par, der har det godt, går også i terapi. Netop for at blive klogere på sig selv, hinanden, og hvem man er som par. Det kan være fordelagtigt at lære både egne, hinandens og tosomhedens styrker og svagheder. 

Det kan være ganske givende at få sat ord på ting – for ofte i den travle og hektiske daglig forbliver mange ting usagte, omend de gerne skulle være sagt højt. Det kan være små, bitte ting som et kompliment for valg af beklædning eller at huske at rose for den gode madlavning. Små ting der måske virker ubetydelige, men som på den lange bane er utroligt vigtige, fordi de er med til at holde liv i gnisten i forholdet. 

Sommetider er det godt at få sagt tingene under loop. At få lov til at zoome ind og blive klogere – både på hvad der fungerer og hvor det halter lidt mere. Ofte kan man nemlig tage de gode ting med videre og der hvor det halter en smule, vil man have gode forudsætninger for at rette op – allerede nu. Det betyder også, at man altid handler i tide og ikke først, når skaden er sket, og det er for sent. 

Samtidig er det også ofte godt at få sat tingene en anelse i perspektiv. Det kan også betyde, at man lærer at anskue tingene fra andre synsvinkler og dermed opnår større forståelse for modpartens reaktionsmønstre, tanker, handlinger eller følelser. 

Med andre ord er der ingen grund til ikke at gå i Parterapi

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *