Overvejer du en ny seng? Læs dette først

Hvis du i skrivende stund går og overvejer at investere i en ny seng, så er der kun én ting du behøver at høre herfra. Gør det! Der er ingen følelse (det skulle lige være ny bil følelsen) som en ny seng følelse. God søvnkvalitet er desværre noget alt for mange mennesker går på kompromis med i dagens Danmark – og det går desværre ikke kun udover dem selv på den lange bane – det går også ud over menneskerne omkring dem. 

I en verden hvor alle mennesker fik den søvn de havde brug for, ville folk ikke pludseligt miste temperamentet eller blive forhindret i at nå dagens mål, fordi de havde ondt i kroppen. 

Hvis du er på jagt efter ny seng, så gør du det rigtige, men derfor ville jeg stadig anbefale dig at læse de overvejelser jeg har om det herunder.

Brug for en ny seng eller nye vaner?

Hvis du gerne vil købe din seng fordi du ikke føler at du er frisk når du vågner, så er der faktisk ikke kun sengen der kan være skyld i det. Det kan både være det du gør før- og under din søvn der spiller ind. 

Sidder du oppe til langt ud på natten og ser ind i en skærm? Så kan du nok godt regne med at dine øjne ikke har lige så let ved at falde til ro, som hvis du havde nydt timen før du skulle sove med en bog eller andet – det gør meget for søvnkvalitet om vores øjne er blevet bombarderet med lys inden.

Spiser du et lille måltid før du skal sove, eller går du i seng sulten? Hvis du går sulten i seng kan du nok godt regne med at søvnkvaliteten daler en smule – kroppen bliver nemlig urolig af at være sulten. Hvis du vågner op sulten er der desuden også en god chance for at du ikke har meget \’benzin på bilen\’ og derfor vil være mindre frisk end du måske kunne have været. 

Bottom line

Hvis du er ude efter en ny seng bør du selvfølgelig lave elevationssenge test og finde ud af hvad der passer bedst til dig. Men du bør også overveje dine vaner før du skal sove – de spiller nemlig meget mere ind end du måske går og tror. 

Det er ikke kun sengen der bestemmer søvnkvaliteten – du bliver nød til at sætte rammerne om din egen gode søvn først.

6 tanker om “Overvejer du en ny seng? Læs dette først”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *