Sunde mennesker lever længere

Indholdsfortegnelse

Hvad der er sundt for din nabo, din kollega eller din bedste ven er ikke nødvendigvis det samme for dig. Sundhed er mange ting, men det kommer først og fremmest af, at man lever det liv, som man har valgt sammen med nogle mennesker, som bakker en op og vil en det bedste. Din sundhed er ikke skrevet i sten og det betyder at det kan ændre sig med tiden og det er kun godt!

Vi bliver alle klogere med alderen og bliver bedre til at finde ud af, hvad der er sundt for os hver især og hvad der ikke er sundt. Nogle mennesker står op kl.05 om morgenen hver eneste dag og løber en lang tur, uanset vind og vejr. Nogle spiser ikke kød, men lever mest af grøntsager og nogle ser ikke fjernsyn. Er der en universal opskrift på sundhed? Nej, den findes ikke. DU skal derfor selv finde ud, hvad et sundt liv er for dig – også skal du gøre noget ved det. Uden aktion er der ingen forandringer og uden forandringer holder du fast i status quo (og det er netop det, du skal væk fra). Det bedste du kan gøre er at stille dig selv nogle få og meget enkle spørgsmål, som vil være med til at spore dig ind på, hvad der er sundhed for dig og hvordan du kan leve dit perfekte liv.

Spørg dig selv, hvad gør mig glad? Hvad kan jeg gøre for at øge min sundhed i mit liv? Hvem kan jeg være sammen med, der giver mig energi og fylder mig op på en god måde? Det er ikke andre menneskers ansvar at du har et sundt liv, det er dit eget ansvar og derfor er det også dig, der skal gøre noget ved det. Du kan lade dig inspirere af de mennesker du måske følger på sociale medier, din omgangskreds eller måske endda din partner, som måske efterlever værdier, som er sunde for ham eller hende. Du kan også gå på biblioteket og finde forskellige bøger, der kan inspirere dig til et sundt liv, sund kost og sunde motionsvaner. Start med de simple ting, som du nemmere kan gøre noget ved. Det kan være lidt uoverskueligt at tænke på at løbe 5 kilometer. Hvad med at starte med at gå 30 minutter, som også får din puls til at stige? Det kan være uoverskueligt at lægge alt sukker på hylden, men hvad med at spise en skål med frugt hver anden dag til dessert i stedet for den klassiske Haribo pose?

 

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk

6 tanker om “Sunde mennesker lever længere”

 1. kære
  Du skriver virkelig gode artikler, jeg vil følge med løbende.
  Venligste hilsner fra. Andrea A. H

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *